Nieuwjaarsbijeenkomst 2013

Nieuwjaarsbijeenkomst 2013 brevetuitreikingOp donderdag 10 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst 2013 plaats, bij Hewlett-Packard te Amstelveen. Rond de 80 VID-leden en gasten werden door de voorzitter VID, Kltz Henk Rohaan en gastheer Erik Moen van HP hartelijk ontvangen.

Het thema van de middag was Information Management in een operationele context, een thema dat dit jaar een aantal keren zal terugkomen bij de VID. Namens HP hielden drie collega’s van Erik een drietal korte presentaties. Daarin werd vooral ingegaan op hands-on Information Management, en hoe snel en concreet tot resultaten is te komen door combinatie van sensoren en andere informatiebronnen.

Na de presentaties en de netwerk-break was de vloer voor Tweede Luitenant Jelle van Haaster, die de Rene Olthuis scriptieprijs 2012 in ontvangst mocht nemen. Voorzitter van de beoordelingscommissie Dick Koen reikte de prijs, 250 euro en een sculptuur, aan Jelle uit. Vervolgens ging Jelle vol overtuiging en vooral ook inspirerend in op zijn scriptie; ‘Het juridische slagveld 2.0’, met daarin de implicaties en juridische aspecten van het aangrijpen van social media gebruik.

Na de presentatie van Jelle was het de beurt aan Luitenant-kolonel Johan van der Spoel om de KL brevetten ‘Officier Informatica Deskundige’ uit te reiken aan drie HBO-BI afgestudeerde landmachtcollega’s. Johan ging kort in op het bestaan van het brevet, en de waarde die dit heeft voor de KL en de informaticadeskundigen in het bijzonder.

Nadat HP en gastheer Erik Moen door de VID werden bedankt werd de nieuwjaarsbijeenkomst afgesloten met een keurig verzorgde netwerkborrel.

[nggallery id=30]